Jednoduchý recept

Maďarský kečup

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 52698

Ingredience

100 g Celer bulvový
2 ks Cibule
3 polévková lžíce Cukr krupice
6 ks Jablka
6 ks Kapie
2 kávová lžička Kari koření
2 kávová lžička Muškátový oříšek
2,2 dl Ocet kvasný lihový
2 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 kávová lžička Pepř černý mletý
3 kg Rajčata
2 kávová lžička Skořice mletá
2 kávová lžička Sůl
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

4% Kalorie 77 kcal
Kilojoule 322kJ
5% Sacharidy 18 g
1% Tuky 1 g
5% Sodík 90 mg
3% Bílkoviny 2 g

Maďarský kečup postup přípravy receptu:

1

Rajčata, jablka, kapie, celer omyjeme, nakrájíme na tenké plátky a všechnu zeleninu dáme do hrnce. Cibuli a česnek oloupeme, drobně nakrájíme a přidáme do hrnce se zeleninou. Všechno osolíme a na mírném ohni za občasného promíchání suroviny vaříme 30-40 minut do rozvaření. Potom vše rozmixujeme, přes sítko propasírujeme, odpad vyhodíme a čistou šťávu vlijeme zpátky do hrnce.

2

Do šťávy v hrnci přidáme mletou papriku, kari koření, muškátový oříšek, skořici, cukr. Vlijeme ocet a za stálého míchání vaříme až do zahoustnutí šťávy. Vaříme přibližně 15-20 minut. Před dovařením přisypeme pepř a kečup, ochutnáme a podle potřeby můžeme ještě dochutit. Hrnec stáhneme ze sporáku.

3

Ještě horký kečup naplníme do teplých skleniček. Víčky je uzavřeme, položíme víčky dolů. Potom je obrátíme, necháme vychladnout a odložíme na chladné místo.

Poznámka

Ostrý kečup používáme také k opečené nebo vařené klobásce.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept