Maďarský kečup - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Maďarský kečup
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 52698 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
100 g | Celer bulvový |
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
3 polévková lžíce | Cukr krupice |
6 ks | Jablka |
6 ks | Kapie |
2 kávová lžička | Kari koření |
2 kávová lžička | Muškátový oříšek |
2,2 dl | Ocet kvasný lihový |
2 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
3 kg | Rajčata |
2 kávová lžička | Skořice mletá |
2 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 454,7mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,0mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Česnek, Cibule, Cukr krupice, Jablka, Kari koření, Muškátový oříšek, Paprika mletá sladká, Rajčata, Skořice mletá, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapie, Ocet kvasný lihový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Maďarský kečup postup přípravy receptu:
1 | Rajčata, jablka, kapie, celer omyjeme, nakrájíme na tenké plátky a všechnu zeleninu dáme do hrnce. Cibuli a česnek oloupeme, drobně nakrájíme a přidáme do hrnce se zeleninou. Všechno osolíme a na mírném ohni za občasného promíchání suroviny vaříme 30-40 minut do rozvaření. Potom vše rozmixujeme, přes sítko propasírujeme, odpad vyhodíme a čistou šťávu vlijeme zpátky do hrnce. |
2 | Do šťávy v hrnci přidáme mletou papriku, kari koření, muškátový oříšek, skořici, cukr. Vlijeme ocet a za stálého míchání vaříme až do zahoustnutí šťávy. Vaříme přibližně 15-20 minut. Před dovařením přisypeme pepř a kečup, ochutnáme a podle potřeby můžeme ještě dochutit. Hrnec stáhneme ze sporáku. |
3 | Ještě horký kečup naplníme do teplých skleniček. Víčky je uzavřeme, položíme víčky dolů. Potom je obrátíme, necháme vychladnout a odložíme na chladné místo. |
Poznámka
Ostrý kečup používáme také k opečené nebo vařené klobásce.