Recept

Marinované filé s paprikami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 10 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 52700
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

1 ks Chilli paprička
1,5 kg Filé rybí
300 ml Kokosové mléko
1 ks Limetka
7 polévková lžíce Limetková šťáva
1 ks Paprika červená
1 ks Paprika zelená
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 ks Rajčata
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 334 kcal
Kilojoule 1 399kJ
2% Sacharidy 7 g
14% Tuky 10 g
7% Sodík 132 mg
189% Bílkoviny 106 g

Marinované filé s paprikami postup přípravy receptu:

1

Den předem připravíme filé. Nekřehčené mražené bílé rybí filé necháme povolit a pak ho pokrájíme na kostky o hraně 1 cm. Rybí kostky dáme do mísy, přidáme 5 lžic limetkové šťávy a 150 ml kokosového mléka, dále sůl, mletý pepř a promícháme. Rybí směs pak necháme přes noc zakrytou v chladničce marinovat.

2

Druhý den, když je ryba pevná a matná, marinádu slijeme, nebude již potřeba.

3

Červenou a zelenou papriku zbavené stopek a semen a velké pevné rajče nasekáme nadrobno a chilli papričku najemno. Z limetky ukrojíme 6 plátků.

4

Filé smícháme s nasekanou zeleninou, přilijeme 2 lžíce limetkové šťávy a 150 ml kokosového mléka, podle chuti přisolíme, připepříme, promícháme a rozdělíme do širokých sklenic. Ozdobíme plátkem limetky a servírujeme.

Poznámka

V době určené na přípravu není započítaný čas potřebný k marinování.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept