Recept

Chodská rychlá borůvková bublanina

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 52702

Ingredience

650 g Borůvky
5 polévková lžíce Cukr krupice
Těsto
140 g Cukr moučkový
1 ks Cukr vanilka
1 ks Kypřicí prášek do pečiva
2 dl Mléko plnotučné
140 g Mouka polohrubá
200 g Mouka pšeničná hladká T 650
80 g Máslo čerstvé
2 ks Vejce slepičí
Na vysypání
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
2 polévková lžíce Olej slunečnicový

Nutriční hodnoty jedné porce

44% Kalorie 877 kcal
Kilojoule 3 670kJ
42% Sacharidy 150 g
35% Tuky 26 g
2% Sodík 46 mg
29% Bílkoviny 16 g

Chodská rychlá borůvková bublanina postup přípravy receptu:

1

Omyté a okapané čerstvé borůvky necháme okapat, dáme mísy a posypeme cukrem.

2

Do mísy nasypeme hladkou a polohrubou mouku, prášek do pečiva, vlahé rozpuštěné máslo, moučkový cukr, vejce, vanilkový cukr a mléko. Směs rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka. Plech vytřeme olejem, vysypeme hrubou mouku, na ni nalijeme těsto, které upravíme tak, že okraje budou vyšší. Poté těsto nahusto posypeme borůvkami.

3

Bublaninu pečeme při 185 °C přibližně 20 minut dozlatova.

4

Po upečení necháme vychladnout, pak ji nakrájíme na čtverce a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept