Chodská rychlá borůvková bublanina - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chodská rychlá borůvková bublanina
Chodská rychlá borůvková bublanina
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 52702 |
Kategorie: | Bublaniny |
Ingredience
650 g | Borůvky |
5 polévková lžíce | Cukr krupice |
Těsto | |
---|---|
140 g | Cukr moučkový |
1 ks | Cukr vanilka |
1 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
80 g | Máslo čerstvé |
2 dl | Mléko plnotučné |
140 g | Mouka polohrubá |
200 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 ks | Vejce slepičí |
Na vysypání | |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hrubá |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 109g |
---|---|
Cholesterol | 151,7mg |
Draslík | 505,2mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,8mg |
Vitamín E | 2,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 334,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Borůvky, Cukr krupice, Cukr moučkový, Kypřicí prášek do pečiva, Vejce slepičí, Olej slunečnicový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Mouka polohrubá, Mouka pšeničná hladká T 650, Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chodská rychlá borůvková bublanina postup přípravy receptu:
1 | Omyté a okapané čerstvé borůvky necháme okapat, dáme mísy a posypeme cukrem. |
2 | Do mísy nasypeme hladkou a polohrubou mouku, prášek do pečiva, vlahé rozpuštěné máslo, moučkový cukr, vejce, vanilkový cukr a mléko. Směs rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka. Plech vytřeme olejem, vysypeme hrubou mouku, na ni nalijeme těsto, které upravíme tak, že okraje budou vyšší. Poté těsto nahusto posypeme borůvkami. |
3 | Bublaninu pečeme při 185 °C přibližně 20 minut dozlatova. |
4 | Po upečení necháme vychladnout, pak ji nakrájíme na čtverce a podáváme. |