Voňaví skřivánci - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Voňaví skřivánci
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 52703 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 kg | Brambory |
8 g | Kmín drcený |
40 g | Máslo čerstvé |
40 ml | Olej olivový |
10 g | Sůl |
300 g | Tvarůžky olomoucké malé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 12,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,7mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Kmín drcený, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový, Tvarůžky olomoucké malé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Voňaví skřivánci postup přípravy receptu:
1 | Brambory důkladně omyjeme, osušíme a rozřízneme na polovinu. Slupkou dolů rozložíme na olejem bohatě vymazaný pekáč a v řezu nakrojíme do kříže. Osolíme, posypeme kmínem a dáme péct do středně vyhřáté trouby. Asi po 10 minutách, když se brambory rozevřou, vložíme do nich kousky tvarůžků, pokryjeme plátkem másla a pečeme ještě 10 minut. |