Recept

Domažlická tvarohová mochura

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 52704

Ingredience

Kvásek
1 kávová lžička Cukr krupice
30 g Droždí
2,5 dl Mléko plnotučné
Těsto
50 g Cukr krupice
60 g Hera
4 polévková lžíce Hrozinky
250 g Tvaroh měkký - nízkotučný
2 ks Vejce slepičí
Na posypání
2,5 polévková lžíce Cukr moučkový
1 ks Cukr vanilka
Na potření buchet
80 g Máslo čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 310 kcal
Kilojoule 1 298kJ
5% Sacharidy 17 g
108% Tuky 81 g
13% Sodík 265 mg
16% Bílkoviny 9 g

Domažlická tvarohová mochura postup přípravy receptu:

1

V hrnečku ve vlahém mléce s cukrem rozmícháme kvasnice a necháme vzejít kvásek. Hrozinky promyjeme v sítu pod tekoucí vodou a necháme okapat.

2

Do mísy dáme tvaroh, cukr a směs utřeme. Přidáme vejce, kvásek, Heru, hrozinky a těsto dobře propracujeme. Zakryjeme ho a necháme vykynout.

3

Vykynuté těsto dáme na pomoučený vál, vyválíme z něj šišku o průměru přibližně 7 cm. Nožem ze šišky nakrájíme díly silné asi 2 cm. Pokládáme je na plech vytřený máslem. Každou tvarohovou buchtu potřeme rozpuštěným máslem a necháme 15 minut kynout. Mochuru pečeme v předehřáté troubě na 190 °C dozlatova. Pečeme přibližně 20 minut.

4

Upečenou mochuru necháme vychladnout, před podáváním buchty posypeme moučkovým cukrem smíchaným s vanilkovým cukrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept