Jednoduchý recept

Čatní z melounu

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 215 minut
Doba přípravy: 180 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 52707
Kategorie: Přílohy

Ingredience

300 g Cukr krupice
2 kávová lžička Kardamom
1 kávová lžička Koriandr mletý
0,3 kávová lžička Kurkuma
30 g Máta
3 kg Meloun cukrový
3 dl Ocet kvasný lihový
2 špetka Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 132 kcal
Kilojoule 551kJ
9% Sacharidy 31 g
0% Tuky 0 g
1% Sodík 27 mg
2% Bílkoviny 1 g

Čatní z melounu postup přípravy receptu:

1

Omytý meloun rozkrojíme napůl. Lžící vydlabeme střed. Jednu půlku melounu nakrájíme na 3-4 cm silné pásky, které oloupeme a meloun nakrájíme na malé kousky. Dáme je do hrnce, posypeme cukrem, zalijeme octem. Poklicí přiklopený hrnec s kousky melounu dáme na 3 hodiny stranou.

2

Potom do hrnce s melounovou směsí přidáme kardamom, koriandr, pepř, kurkumu, sůl. Všechny suroviny na mírném ohni přivedeme k varu a pokračujeme ve vaření. Na mírném ohni a za stálého mícháni povaříme 30 minut do rozvaření melounu. Mátu drobně nasekáme, vložíme do hrnce, zamícháme a povaříme dalších 5 minut.

3

Ještě horké čatní rozlijeme do skleniček, které ihned zavíčkujeme. Necháme vychladnout a uskladníme na chladném místě.

Poznámka

Takto připravené čatní podáváme k pečeným rybám. Čatní uskladněné na chladném místě vydrží přibližně 2 měsíce.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept