Jednoduchý recept

Salát z rýže po maďarsku

  • Maďarsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (90%)
ID receptu: 52709
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

1 ks Cibule
1 ks Feferony
100 g Kukuřice
350 ml Masový vývar
2 polévková lžíce Olej z pšeničných klíčků
1 ks Paprika červená
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 ks Paprika zelená
50 g Petržel - nať
150 g Rýže dlouhozrnná
100 g Salám uherský
1 špetka Sůl
100 g Sýr Ementál (Primátor)
Na zálivku
2 polévková lžíce Kečup
3 polévková lžíce Majonéza
4 polévková lžíce Ocet bílý vinný
1 špetka Pepř černý mletý
2 špetka Sůl
100 ml Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

52% Kalorie 1,026 kcal
Kilojoule 4 291kJ
14% Sacharidy 52 g
55% Tuky 41 g
28% Sodík 552 mg
36% Bílkoviny 20 g

Salát z rýže po maďarsku postup přípravy receptu:

1

Do hrnce vlijeme olej a rozpálíme. Cibuli oloupeme, nasekáme nadrobno a vhodíme do hrnce na olej. Na cibuli vsypeme rýži a za stálého míchání ji opékáme. Pak přisolíme, přidáme papriku a zalijeme vývarem.

2

Jakmile začne rýže vřít, ztlumíme plamen a dusíme 25 minut. Pak rýži scedíme a vložíme do mísy k vychladnutí.

3

Papriky omyjeme, rozpůlíme a odstraníme bílé žebroví a semínka a rozkrájíme na nudličky. Salám a sýr pokrájíme na malé kousky. Nadrobno nasekáme feferonku a petrželku jemně posekáme.

4

Do rýže vmícháme nakrájené kousky paprik, salámu a sýra a přidáme ještě kukuřici.

5

Připravíme v misce zálivku. Vložíme do ní zakysanou smetanu, kečup, majonézu, ocet a prošleháme. Nakonec osolíme a opepříme. Zálivku lehce vmícháme do salátu a necháme jej alespoň 1 hodinu odležet.

Poznámka

Nejlepší chuť získá odleželý salát. Je dobré část petrželky do salátu vmíchat až před podáváním.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept