Recept

Polévka z králíka se smetanou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 52716
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

Na vývar
2 ks Bobkový list
80 g Celer bulvový
80 g Cibule
800 g Králík hřbet
60 g Mrkev kořen
1 ks Nové koření celé
8 ks Pepř černý celý
80 g Petržel kořen
3 ks Petržel - nať
0,3 kávová lžička Sůl
1,5 l Voda pitná
Na polévku
70 g Celer bulvový
50 g Cibule
60 g Máslo čerstvé
70 g Mrkev kořen
2 špetka Muškátový květ
2 špetka Pepř černý mletý
70 g Petržel kořen
2 polévková lžíce Petržel - nať
250 ml Smetana 33% (šlehačka)
0,3 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 508 kcal
Kilojoule 2 126kJ
3% Sacharidy 9 g
128% Tuky 96 g
7% Sodík 132 mg
64% Bílkoviny 36 g

Polévka z králíka se smetanou postup přípravy receptu:

1

Nejprve připravíme vývar. Králičí hřbety opláchneme a osušíme. Zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky, oloupanou cibuli rozpůlíme.

2

Půlky cibule opečeme na oleji, přidáme zeleninu a králičí hřbety, které jsme nasekali. Do hrnce vlijeme vodu a vaříme. Během varu odebíráme pěnu. Když se pěna už netvoří, přidáme koření, sůl a snítky petržele.

3

Vývar na mírném plameni vaříme zhruba 60 minut. Poté přecedíme do čistého hrnce a prochladlé maso z hřbetů obereme.

4

Do polévky připravíme zeleninu včetně cibule, kterou očistíme a nakrájíme na nudličky. Petrželovou nať nasekáme najemno.

5

Zeleninu i s cibulí osmažíme na másle dozlatova, vmícháme mouku, osmažíme a zašleháme 1 l vývaru z králíka. Dobře promícháme, aby se netvořily hrudky. Na mírném plameni za častého míchání vaříme zhruba 15 minut. Nakonec do polévky vložíme obrané maso, vlijeme smetanu, ochutíme muškátovým květem a krátce povaříme.

6

Polévku podáváme ozdobenou petrželovou natí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept