Jednoduchý recept

Hořčicové čatní

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 33 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 13 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 52719

Ingredience

2 ks Cibule
100 g Cukr krupice
2 ks Feferony
100 g Hořčice plnotučná
2 ks Hřebíček
3 ks Jablka
20 g Nové koření celé
2 dl Ocet kvasný lihový
10 g Pepř černý mletý
4 kg Rajčata
1 polévková lžíce Sůl
0,5 kávová lžička Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 178 kcal
Kilojoule 746kJ
11% Sacharidy 39 g
2% Tuky 2 g
11% Sodík 218 mg
8% Bílkoviny 5 g

Hořčicové čatní postup přípravy receptu:

1

Rajčata, jablka, feferonky omyjeme, zbavíme jádřinců a spolu s oloupanou cibulí nakrájíme na malé kousky. Nakrájené ovoce vložíme do hrnce, kde za častého promíchání rozvaříme. Rozvařené ovoce mixérem rozmixujeme a potom propasírujeme přes cedník. Odpad vyhodíme a čistou šťávu vrátíme do hrnce.

2

Šťávu dochutíme novým kořením, pepřem, zázvorem, hřebíčky, vlijeme ocet, přisypeme cukr a sůl. Všechny suroviny ještě povaříme přibližně 10 minut. Na konci vmícháme hořčici, povaříme 3 minuty, zamícháme a stáhneme z ohně.

3

Připravenou směs rozdělíme do teplých skleniček, zavíčkujeme je, obrátíme víčky dolů. Necháme vychladnout a odložíme na chladné místo.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept