Hořčicové čatní - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 33 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hořčicové čatní
Celkový čas: | 33 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 13 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 52719 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
2 ks | Cibule |
100 g | Cukr krupice |
2 ks | Feferony |
100 g | Hořčice plnotučná |
2 ks | Hřebíček |
3 ks | Jablka |
20 g | Nové koření celé |
2 dl | Ocet kvasný lihový |
10 g | Pepř černý mletý |
4 kg | Rajčata |
1 polévková lžíce | Sůl |
0,5 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 39g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 60,0mg |
Vitamín E | 2,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cukr krupice, Feferony, Hřebíček, Jablka, Nové koření celé, Rajčata, Sůl, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice plnotučná, Ocet kvasný lihový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hořčicové čatní postup přípravy receptu:
1 | Rajčata, jablka, feferonky omyjeme, zbavíme jádřinců a spolu s oloupanou cibulí nakrájíme na malé kousky. Nakrájené ovoce vložíme do hrnce, kde za častého promíchání rozvaříme. Rozvařené ovoce mixérem rozmixujeme a potom propasírujeme přes cedník. Odpad vyhodíme a čistou šťávu vrátíme do hrnce. |
2 | Šťávu dochutíme novým kořením, pepřem, zázvorem, hřebíčky, vlijeme ocet, přisypeme cukr a sůl. Všechny suroviny ještě povaříme přibližně 10 minut. Na konci vmícháme hořčici, povaříme 3 minuty, zamícháme a stáhneme z ohně. |
3 | Připravenou směs rozdělíme do teplých skleniček, zavíčkujeme je, obrátíme víčky dolů. Necháme vychladnout a odložíme na chladné místo. |