Brambory s hříbky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brambory s hříbky
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 5272 |
Ingredience
800 g | Brambory |
1 ks | Cibule |
2 dl | Hovězí vývar základní |
400 g | Hříbky čerstvé |
10 dkg | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 špetka | Muškátový oříšek |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 30,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,7mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,9mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 34,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Hovězí vývar základní, Hříbky čerstvé, Muškátový oříšek, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Brambory s hříbky postup přípravy receptu:
1 | Brambory uvaříme, oloupeme a nakrájíme na plátky. |
2 | Promícháme je s hříbky udušenými na másle a přelijeme je českou cibulovou omáčkou. |
3 | Cibulovou omáčku připravíme z hovězího vývaru, máslové zásmažky, osmažené cibule a okořeníme muškátovým květem. |