Jednoduchý recept

Hořčice ze zeleniny

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 140 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 52722
Kategorie: Ochucený ocet a oleje, hořčice

Ingredience

4 stroužek Česnek
1 kg Cibule
150 g Cukr krupice
3 ks Feferony
5 dl Hořčice plnotučná
1 kg Kapie
1 kávová lžička Kari koření
5 dl Olej olivový
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
3 kg Rajčata
130 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 716 kcal
Kilojoule 2 995kJ
13% Sacharidy 47 g
75% Tuky 56 g
253% Sodík 5 g
13% Bílkoviny 7 g

Hořčice ze zeleniny postup přípravy receptu:

1

Nezralá rajčata omyjeme, z feferonek a kapií odstraníme jádřince a zeleninu nakrájíme na kousky. Cibuli, česnek oloupeme, nakrájíme na menší kousky. Všechnu zeleninu pomeleme na mlýnku na maso.

2

Pomletou zeleninu dáme do hrnce, přidáme sůl, pepř, cukr, nové koření, nakonec vmícháme hořčici. Podle vlastní chuti dochutíme kari kořením. Na mírném ohni za častého promíchání suroviny vaříme 120 minut.

3

Ještě horkou hořčici rozdělíme do teplých skleniček. Zavíčkujeme je, obrátíme víčky dolů. Skleničky s hořčicí necháme vychladnout a uskladníme na chladném místě.

Poznámka

Hořčice je vhodnou přílohou k různým druhům masa, klobáskám a bílému masu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept