Hlávkový salát s lososem, fazolovými lusky a smaženými bramborovými lupínky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hlávkový salát s lososem, fazolovými lusky a smaženými bramborovými lupínky
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 52723 |
Kategorie: | Teplé saláty |
Ingredience
2 kávová lžička | Balsamico ocet |
1 polévková lžíce | Bazalka |
225 g | Brambory |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule červená |
75 g | Fazolové lusky zelené |
450 g | Losos - filety |
1 kávová lžička | Ocet vinný červený |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
5 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
125 g | Rajčata |
1 ks | Salát hlávkový |
1 kávová lžička | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 242,5mg |
Draslík | 777,7mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,2mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Bazalka, Brambory, Česnek, Fazolové lusky zelené, Losos - filety, Ocet vinný červený, Olej slunečnicový, Rajčata, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Olej olivový, Pepř černý mletý, Salát hlávkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hlávkový salát s lososem, fazolovými lusky a smaženými bramborovými lupínky postup přípravy receptu:
1 | Tři lososová filé s kůží omyjeme, osušíme, v pánvi zalijeme vodou a uvedeme do varu. Lososa pak na středním ohni 5 minut vaříme, potom pánev stáhneme z ohně a necháme ještě 5 minut odstát. Z uvařené ryby slijeme vodu, kůži odstraníme, maso rozebereme na přirozené dílky a odložíme do tepla. |
2 | Do středně velkého rendlíku dáme vařit vejce. Po 7 minutách vaření k vejcím přidáme fazolové lusky zbavené stopek a špiček a vaříme ještě 3 minuty. Vodu pak slijeme, vejce prudce zchladíme, oloupeme, rozčtvrtíme a odložíme. Fazolové lusky překrájíme na kousky a také je odložíme. |
3 | Mezitím na tenká kolečka nakrájíme oloupanou menší červenou cibuli, podélně rozpůlíme cherry rajčata, středně velký opraný salát rozebereme na listy a prolisujeme česnek. Potom na velmi tenké plátky nakrájíme menší dobře omyté nové brambory. |
4 | Na rozpáleném oleji v pánvi smažíme bramborové lupínky 5-6 minut. Když jsou křupavé a mají zlatavou barvu, dáme je do ubrousku osušit a uložíme stranou. |
5 | Na dresink metličkou ušleháme olivový olej s červeným vinným a balsamico octem, solí a mletým pepřem. |
6 | Ve větší míse smícháme lososa s vejci, fazolkami, rajčaty a cibulí. Zalijeme dresinkem a opatrně promícháme. |
7 | Hotový salát rozdělíme na mělké široké misky vyložené salátovými listy, přidáme smažené brambory a servírujeme ozdobené bazalkovými lístky. |