Recept

Pečený bůček s omáčkou z jablek

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 300 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 270 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (87%)
ID receptu: 52725
Kategorie: Maso

Ingredience

2 ks Badyán
5 ks Bobkový list
3 ks Nové koření celé
5 ks Pepř černý celý
1,2 kg Sádlo škvařené
1 ks Skořice celá
1 kávová lžička Sůl
0,5 polévková lžíce Tymián čerstvý
1,5 kg Vepřový bok
Na omáčku
1 ks Cibule
30 g Cukr krupice
500 g Jablka
2 kávová lžička Majoránka
50 g Máslo čerstvé
50 g Med včelí
0,5 kávová lžička Sůl
280 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

199% Kalorie 3,929 kcal
Kilojoule 16 437kJ
11% Sacharidy 39 g
542% Tuky 406 g
20% Sodík 400 mg
53% Bílkoviny 30 g

Pečený bůček s omáčkou z jablek postup přípravy receptu:

1

Očištěný bůček opláchneme a osušíme. Kůži bůčku nařežeme do mřížky, maso osolíme, do mřížky vetřeme posekaný tymián a pod fólií necháme maso v chladničce přes noc marinovat.

2

Z oloupaných jablek vykrájíme jádřince, jablka nakrájíme na kostky a zakapeme citronovou šťávou. Cibuli nakrájíme nadrobno.

3

Marinovaný bůček vložíme do pekáče s bobkovým listem, pepřem, novým kořením, badyánem a skořicí (8 cm), se sádlem nahřátým na 80 °C. Velikost pekáče musí být taková, aby byl bůček ponořený až po kůži. Bůček v troubě předehřáté na 90 °C pečeme asi 4 hodiny. Poté maso přeložíme na plech a vložíme do trouby vyhřáté na 220 °C a pečeme asi 7 minut.

4

V mezičase připravíme omáčku. Na másle zpěníme cibuli, přidáme jablka, cukr, sůl, vodu a pod poklicí na mírném plameni dusíme asi 10 minut. Do omáčky přidáme nahrubo posekanou majoránku a bez poklice zprudka dusíme, až omáčka zkaramelizujeme. Udušenou omáčku propasírujeme do čistého kastrolu, zašleháme do ní máslo a med. Omáčku zahřejeme, ale nevaříme.

5

Bůček podáváme nakrájený na plátky, přelitý omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept