Recept

Zapečená rajčata plněná arménským salátem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 52726

Ingredience

1 ks Cibule
1 polévková lžíce Máta
4 polévková lžíce Olej olivový
4 polévková lžíce Oříšky piniové
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
4 polévková lžíce Petržel - nať
1 ks Pórek
8 ks Rajčata
6 polévková lžíce Rybíz červený
750 ml Rýže dušená
1 kávová lžička Sůl
125 ml Víno bílé
125 ml Vývar zeleninový
2 stroužek Česnek
500 g Špenát listový čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 234 kcal
Kilojoule 978kJ
10% Sacharidy 38 g
8% Tuky 6 g
12% Sodík 239 mg
12% Bílkoviny 7 g

Zapečená rajčata plněná arménským salátem postup přípravy receptu:

1

Velký pórek zbavíme tuhých zelených částí a nadrobno ho nakrájíme, na malé kousky posekáme velkou oloupanou cibuli, prolisujeme česnek, nasekáme čerstvou petrželku a čerstvou mátu. Z velkých omytých rajčat seřízneme vršky a důkladně vydlabeme dužinu tak, aby slupka zůstala neporušená. Vybranou dužinu na jemno nasekáme.

2

Ve velkém rendlíku na olivovém oleji dozlatova osmažíme pórek s cibulí, pak přidáme dušenou rýži s rajčatovou dužinou, rybízem a s oříšky, posekanou mátu, petrželovou nať, mořskou sůl a mletý pepř. Směs promícháme a restujeme, až je aromatická a dobře prohřátá.

3

Vydlabaná rajčata naplníme kořeněnou rýžovou směsí, přiklopíme seříznutými vršky a vložíme je do pekáče. Zeleninový vývar smícháme s bílým vínem a prolisovaným česnekem, směsí přelijeme naplněná rajčata. Pekáč vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a při této teplotě rajčata asi 15 minut zapékáme.

4

Mezitím opereme a osušíme mladé špenátové listy, které pak v misce zalijeme 2/3 horké vypečené šťávy z rajčat. Špenátové listy rozdělíme na servírovací talířky a na ně položíme rajčata.

5

Plněná rajčata servírujeme pokapaná zbývajícím šťávou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept