Recept

Německý bramborový salát s kysanou smetanou

  • Německo
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 52727
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

6 ks Brambory
1 ks Cibule
2 kávová lžička Hořčice
1 polévková lžíce Kopr čerstvý
4 polévková lžíce Ocet vinný
5 polévková lžíce Olej olivový
1 polévková lžíce Pažitka
0,5 kávová lžička Pepř bílý
1 kávová lžička Sůl
6 polévková lžíce Vývar drůbeží
250 ml Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 147 kcal
Kilojoule 614kJ
3% Sacharidy 10 g
14% Tuky 11 g
7% Sodík 144 mg
5% Bílkoviny 3 g

Německý bramborový salát s kysanou smetanou postup přípravy receptu:

1

Středně velké brambory dobře omyjeme a 20 minut vaříme ve slupce. Mezitím nadrobno nasekáme velkou oloupanou cibuli, umeleme pepř a nasekáme kopr a pažitku. Ještě horké brambory oloupeme, nakrájíme na plátky a spolu s nasekanou cibulí vložíme do mísy.

2

V malém rendlíku smícháme drůbeží vývar s octem a uvedeme do varu. Převařenou směsí pak zalijeme brambory a necháme marinovat asi 20 minut, až se tekutina téměř vsákne. Zbývající tekutinu slijeme, brambory osolíme, opepříme, opatrně promícháme s olivovým olejem a hořčicí a nakonec se zakysanou smetanou.

3

Salát rozdělíme na servírovací misky a podáváme posypaný koprem a pažitkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept