Dušené hovězí maso s jalovcem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 145 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušené hovězí maso s jalovcem
Celkový čas: | 145 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 130 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 52728 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 ks | Bobkový list |
2 ks | Cibule |
5 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1,2 kg | Hovězí maso přední |
1 l | Hovězí vývar základní |
8 ks | Jalovec |
30 g | Máslo čerstvé |
60 ml | Olej rostlinný |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
100 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
Na jíšku | |
---|---|
30 g | Máslo čerstvé |
30 g | Mouka pšeničná hladká |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 176,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 28,1mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,9mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Citronová šťáva, Hovězí maso přední, Hovězí vývar základní, Olej rostlinný, Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jalovec, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušené hovězí maso s jalovcem postup přípravy receptu:
1 | Očištěné maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na větší kostky. Špek a cibuli nakrájíme nahrubo. Jalovec rozdrtíme nahrubo. |
2 | V kastrolu na oleji ze všech stran osmažíme maso dozlatova, vyjmeme z pánve a odložíme. Do výpeku přidáme slaninu, cibuli a osmažíme. Poté přidáme jalovec, bobkový list a za stálého míchání minutu smažíme. Cibuli zalijeme vývarem, vložíme maso a pod poklicí dusíme na mírném plameni zhruba 1:45 hodiny. Během dušení občas zamícháme. |
3 | V mezičase z másla a mouky usmažíme středně tmavou jíšku. |
4 | Udušené maso vyjmeme a držíme na teple. Do omáčky zašleháme jíšku a citronovou šťávu. Na mírném plameni za stálého míchání vaříme 15 minut. Před podáváním omáčku osolíme, opepříme, zjemníme máslem a vrátíme do ní maso a prohřejeme, už nevaříme. |