Jednoduchý recept

Vanilková zmrzlina s rebarborovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Vanilková zmrzlina s rebarborovou omáčkou 5 1
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 52732
Kategorie: Sladké omáčky

Ingredience

150 g Cukr moučkový
1 kávová lžička Cukr vanilka
0,5 kg Reveň (Rebarbora)
2,5 dl Voda pitná
120 g Zmrzlina vanilková

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 482 kcal
Kilojoule 2 018kJ
29% Sacharidy 104 g
9% Tuky 7 g
3% Sodík 65 mg
8% Bílkoviny 4 g
Vanilková zmrzlina s rebarborovou omáčkou

Vanilková zmrzlina s rebarborovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Rebarboru důkladně omyjeme studenou vodu, z neloupané odřízneme tuhé konce a ostatní nakrájíme na tenké plátky.

2

Do nízkého hrnce s horkou vodou vmícháme vanilkový a moučkový cukr, přidáme nakrájenou rebarboru a za stálého míchání vodu přivedeme k varu. Hrnec částečně přikryjeme poklicí a rebarboru vaříme 3 minuty, pak poklici sundáme a necháme další 3 minuty vařit odkryté. V hrnci by měl být růžový sirup a rebarbora měkká tak, že drží tvar, ale již se téměř rozpadá.

3

Hotovou omáčku přecedíme do džbánu nebo mísy, mírně vychladlou jí poléváme vanilkovou zmrzlinu v pohárech a podáváme.

Komentáře a hodnocení

 
bruschetta
Vanilková zmrzlina s rebarborovou omáčkou
Pikantně nakyslá rebarborová omáčka se ke sladké a trošku fádní zmrzlině skvěle hodí. Určitě budu opakovat. Palec nahoru a doporučuji k vyzkoušení smile
 
bruschetta
Vanilková zmrzlina s rebarborovou omáčkou
Doplněk: Omáčku jsem necedila, kousky rebarbory nám nevadily.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept