Vanilková zmrzlina s rebarborovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vanilková zmrzlina s rebarborovou omáčkou
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 52732 |
Kategorie: | Sladké omáčky |
Ingredience
150 g | Cukr moučkový |
1 kávová lžička | Cukr vanilka |
0,5 kg | Reveň (Rebarbora) |
2,5 dl | Voda pitná |
120 g | Zmrzlina vanilková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 104g |
---|---|
Cholesterol | 26,4mg |
Draslík | 840,9mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,4mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Reveň (Rebarbora), Voda pitná, Zmrzlina vanilková mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vanilková zmrzlina s rebarborovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Rebarboru důkladně omyjeme studenou vodu, z neloupané odřízneme tuhé konce a ostatní nakrájíme na tenké plátky. |
2 | Do nízkého hrnce s horkou vodou vmícháme vanilkový a moučkový cukr, přidáme nakrájenou rebarboru a za stálého míchání vodu přivedeme k varu. Hrnec částečně přikryjeme poklicí a rebarboru vaříme 3 minuty, pak poklici sundáme a necháme další 3 minuty vařit odkryté. V hrnci by měl být růžový sirup a rebarbora měkká tak, že drží tvar, ale již se téměř rozpadá. |
3 | Hotovou omáčku přecedíme do džbánu nebo mísy, mírně vychladlou jí poléváme vanilkovou zmrzlinu v pohárech a podáváme. |
Pikantně nakyslá rebarborová omáčka se ke sladké a trošku fádní zmrzlině skvěle hodí. Určitě budu opakovat. Palec nahoru a doporučuji k vyzkoušení
Doplněk: Omáčku jsem necedila, kousky rebarbory nám nevadily.