Trhanovské borůvkové lívance - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Trhanovské borůvkové lívance
Trhanovské borůvkové lívance
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 52734 |
Kategorie: | Lívance, placičky |
Ingredience
300 g | Borůvky |
4 polévková lžíce | Cukr moučkový |
0,5 dl | Olej slunečnicový |
2,5 dl | Smetana 16% (pochoutková) |
Těsto | |
---|---|
10 g | Cukr moučkový |
10 g | Droždí |
5 dl | Mléko plnotučné |
250 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 166,4mg |
Draslík | 161,9mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 181,7mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,3mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 776,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Borůvky, Cukr moučkový, Olej slunečnicový, Cukr moučkový, Droždí, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Smetana 16% (pochoutková), Mléko plnotučné, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Trhanovské borůvkové lívance postup přípravy receptu:
1 | Do mísy nasypeme hladkou mouku, přidáme vlažné mléko, vejce, droždí, cukr, sůl a těsto dobře promícháme. Borůvky promyjeme v sítu a necháme je okapat, dáme do mísy a promačkáme s moučkovým cukrem. |
2 | Lívanečník na 4 malé lívance před pečením vytřeme olejem a rozehřejeme na správnou teplotu. Lívancové těsto naléváme malou naběračkou a smažíme dozlatova z každé strany. |
3 | Usmažené lívance rozdělíme na talíře, na každý dáme lžicí kopeček zakysané smetany, na který položíme lžicí kopeček borůvek a podáváme. |