Recept

Čočkový salát s uzenou makrelou a pomerančem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 52735
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

50 g Čočka zelená Puy
4 polévková lžíce Křen smetanový
1 ks Makrela uzená
4 polévková lžíce Olej slunečnicový
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
4 ks Pomeranče
170 g Řeřicha
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 524 kcal
Kilojoule 2 193kJ
9% Sacharidy 31 g
40% Tuky 30 g
15% Sodík 305 mg
59% Bílkoviny 33 g

Čočkový salát s uzenou makrelou a pomerančem postup přípravy receptu:

1

V malém rendlíku vaříme asi 30 minut doměkka zelenou čočku.

2

Mezitím uzenou makrelu zbavíme kůže, vykostíme a rozebereme na větší kousky tak, aby nám zůstalo asi 400 g čistého masa. Dále nad miskou oloupeme malé pomeranče včetně blan, které oddělují dílky, a dužinu nakrájíme na malé kousky. Vykapanou šťávu zachytíme do misky.

3

Na dresink ušleháme slunečnicový olej, smetanový křen a pomerančovou šťávu se solí a pepřem, do hotového dresinku přimícháme slitou uvařenou čočku a necháme 15-20 minut rozležet.

4

Na misky rozložíme řeřichu, pomerančovou dužinu a kousky makrely. Na tento základ lžící navrstvíme čočku s dresinkem a hotový salát servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept