Zdravý recept

Pikantní hořčice ke grilovanému masu

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 52736

Ingredience

100 g Celer bulvový
1 kávová lžička Chilli koření mleté
400 g Cibule
200 g Fazolky ve slaném nálevu - sterilované
750 g Hořčice plnotučná
250 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
400 g Kedlubna
400 g Květák
400 g Mrkev kořen
2 dl Ocet jablečný
1 kávová lžička Pepř černý mletý
0,5 polévková lžíce Sůl
6 l Voda pitná
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 177 kcal
Kilojoule 739kJ
6% Sacharidy 21 g
129% Tuky 97 g
14% Sodík 286 mg
12% Bílkoviny 7 g

Pikantní hořčice ke grilovanému masu postup přípravy receptu:

1

Mrkev, kedlubnu a celer očistíme, nakrájíme na malé kousky. Květák omyjeme, rozdělíme růžičky, které ještě rozřízneme na půlky. Cibuli s česnekem oloupeme, cibuli nakrájíme na tenké proužky, česnek na tenké plátky. Každou zeleninu uvaříme zvlášť ve vodě s 1 lžičkou solí a 1 lžící octa doměkka. Vaříme přibližně po 15 minutách. Potom zeleninu scedíme a dáme do přiměřeně velké misky.

2

V jiné misce důkladně rozmícháme podle vlastní chutě hořčici, ocet, chilli koření, pepř a sůl. Do hořčicové směsi vsypeme scezený hrášek, scezené fazolky a promícháme. Nakonec přimícháme připravenou vařenou a na malé kousky nakrájenou všechnu zeleninu. Vše ještě jednou zlehka promícháme.

3

Připravenou směsí naplníme skleníčky, které ihned zavíčkujeme. Naskládáme je do zavařovacího hrnce a při 90°C sterilizujeme 10 minut. Skleníčky vytáhneme, necháme vychladnout. Poté je uskladníme na chladném místě.

Poznámka

Takto připravená hořčice je vhodná k různým grilovaným masům.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept