Pikantní hořčice ke grilovanému masu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní hořčice ke grilovanému masu
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 52736 |
Kategorie: | Ochucený ocet a oleje, hořčice |
Ingredience
100 g | Celer bulvový |
2 stroužek | Česnek |
1 kávová lžička | Chilli koření mleté |
400 g | Cibule |
200 g | Fazolky ve slaném nálevu - sterilované |
750 g | Hořčice plnotučná |
250 g | Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
400 g | Kedlubna |
400 g | Květák |
400 g | Mrkev kořen |
2 dl | Ocet jablečný |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
0,5 polévková lžíce | Sůl |
6 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 345,6mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 34,5mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Česnek, Chilli koření mleté, Cibule, Fazolky ve slaném nálevu - sterilované, Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný, Kedlubna, Květák, Ocet jablečný, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice plnotučná, Mrkev kořen, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pikantní hořčice ke grilovanému masu postup přípravy receptu:
1 | Mrkev, kedlubnu a celer očistíme, nakrájíme na malé kousky. Květák omyjeme, rozdělíme růžičky, které ještě rozřízneme na půlky. Cibuli s česnekem oloupeme, cibuli nakrájíme na tenké proužky, česnek na tenké plátky. Každou zeleninu uvaříme zvlášť ve vodě s 1 lžičkou solí a 1 lžící octa doměkka. Vaříme přibližně po 15 minutách. Potom zeleninu scedíme a dáme do přiměřeně velké misky. |
2 | V jiné misce důkladně rozmícháme podle vlastní chutě hořčici, ocet, chilli koření, pepř a sůl. Do hořčicové směsi vsypeme scezený hrášek, scezené fazolky a promícháme. Nakonec přimícháme připravenou vařenou a na malé kousky nakrájenou všechnu zeleninu. Vše ještě jednou zlehka promícháme. |
3 | Připravenou směsí naplníme skleníčky, které ihned zavíčkujeme. Naskládáme je do zavařovacího hrnce a při 90°C sterilizujeme 10 minut. Skleníčky vytáhneme, necháme vychladnout. Poté je uskladníme na chladném místě. |
Poznámka
Takto připravená hořčice je vhodná k různým grilovaným masům.