Mexický salát s osmaženou tortillou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mexický salát s osmaženou tortillou
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 52737 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
2 ks | Chilli paprička |
1 ks | Cibule červená |
4 polévková lžíce | Dýňová semínka |
750 g | Kapusta kadeřavá |
2 polévková lžíce | Koriandr čerstvý |
2 polévková lžíce | Limetková šťáva |
2 ks | Mango |
30 g | Olej rostlinný |
4 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
3 ks | Paprika červená |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
250 g | Ředkev |
750 g | Salát ledový |
4 ks | Šalotka |
4 polévková lžíce | Šťáva z růžových grepů |
0,5 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Tortilla |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 67g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 12g |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 274,2mg |
Vitamín E | 4,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Dýňová semínka, Koriandr čerstvý, Limetková šťáva, Mango, Olej rostlinný, Olej slunečnicový, Paprika červená, Ředkev, Salát ledový, Šalotka, Šťáva z růžových grepů, Sůl, Tortilla mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Kapusta kadeřavá, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mexický salát s osmaženou tortillou postup přípravy receptu:
1 | Tortilly nakrájíme na tenké proužky, pak postupně dokřupava smažíme v silnostěnné pánvi na silně rozehřátém rostlinném oleji, každou dávku asi 4 minuty. Osmažené proužky tortilly necháme okapat a odložíme. |
2 | Na dresink do mixeru vložíme oloupané, vypeckované a na kousky nakrájené mango, nasekaný oloupaný česnek, červené chilli papričky a oloupané šalotky. Přilijeme grapefruitovou a limetkovou šťávu, slunečnicový olej a všechno dohladka umixujeme. |
3 | Ve velké míse promícháme na tenké proužky nakrájenou kapustu, ledový salát a červené papriky, dále na malé kousky nakrájené oloupané vypeckované mango, tenké plátky oloupané bílé ředkve, nasekanou červenou cibuli a koriandr, nasucho opražená dýňová semena, sůl a pepř. Salátový základ zalijeme dresinkem a důkladně promícháme, aby všechny složky salátu byly dresinkem obaleny. |
4 | Hotový salát rozdělíme na větší široké misky, posypeme osmaženou tortillou a servírujeme. |