Křenová hořčice - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Křenová hořčice
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 52738 |
Kategorie: | Ochucený ocet a oleje, hořčice |
Ingredience
300 g | Hořčice plnotučná |
150 g | Křen |
40 ml | Ocet jablečný |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 90,9mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,4mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Křen, Ocet jablečný mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice plnotučná, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Křenová hořčice postup přípravy receptu:
1 | Křen oloupeme a ihned nastrouháme na jemném struhadle. Nastrouhaný křen v misce důkladně smícháme spolu s hořčicí. Podle vlastní chuti přimícháme ocet, pepř a ještě jednou dobře promícháme. |
2 | Připravenou hořčici rozdělíme do malých skleniček. Víčky je uzavřeme a udržujeme na chladném místě. |
Poznámka
Křen má skutečně výbornou chuť. Je vhodný například ke grilovanému prasátku.