Přírodní telecí plátky konzervované - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 105 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Přírodní telecí plátky konzervované
Celkový čas: | 105 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 52740 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 g | Sádlo škvařené |
2 kávová lžička | Sůl |
1 kg | Telecí maso přední |
100 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 0,0mg |
---|---|
Cholesterol | 279,5mg |
Draslík | 510,9mg |
Vláknina | 63,0mg |
Vitamín A | 6,2mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sádlo škvařené, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Telecí maso přední mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Přírodní telecí plátky konzervované postup přípravy receptu:
1 | Maso očistíme, opláchneme a nakrájíme na plátky. Mírně naklepeme, osolíme, obalíme v mouce a na rozpáleném sádle po obou stranách dorůžova osmažíme. Horké rozdělíme do sklenic. Zbylé sádlo zaprášíme moukou, podlijeme vodou, osolíme, krátce podusíme a scedíme. Šťávou zalijeme maso a sklenice zavíčkujeme. |
2 | Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 75 minut při mírném varu. Po vyjmutí necháme vychladnout a uložíme na temném a studeném místě. |
Poznámka
Skladujeme při teplotě cca 10 °C.