Recept

Skopový guláš sterilovaný

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 170 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 150 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 52741

Ingredience

80 g Cibule
50 g Mrkev kořen
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
2 ks Paprika zelená
1 špetka Pepř černý mletý
50 g Petržel kořen
2 ks Rajčata
1 kg Skopové maso přední
100 g Slanina vepřová
1 kávová lžička Sůl
1 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 555 kcal
Kilojoule 2 322kJ
1% Sacharidy 5 g
89% Tuky 67 g
22% Sodík 438 mg
48% Bílkoviny 27 g

Skopový guláš sterilovaný postup přípravy receptu:

1

Maso očistíme, opláchneme a pokrájíme na kostky. Uzenou slaninu nakrájíme na malé kostičky a rozehřejeme. Přidáme nasekanou cibuli, nakrájenou kořenovou zeleninu, zaprášíme paprikou a vložíme maso. Osolíme, opepříme a podusíme ve vlastní šťávě. Poté přidáme pokrájenou zelenou papriku a rajčata, dál dusíme do poloměkka. Mezitím občas promícháme a podlijeme.

2

Horký guláš rozdělíme do sklenic a ihned zavíčkujeme. Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 120 minut při mírném varu. Po vyjmutí necháme vychladnout a uložíme na temném a studeném místě.

Poznámka

Skladujeme při teplotě cca 10 °C.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept