Skopový guláš sterilovaný - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 170 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Skopový guláš sterilovaný
Celkový čas: | 170 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 150 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 52741 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
80 g | Cibule |
50 g | Mrkev kořen |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
2 ks | Paprika zelená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
50 g | Petržel kořen |
2 ks | Rajčata |
1 kg | Skopové maso přední |
100 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
1 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 144,7mg |
Draslík | 717,2mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 34,3mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Paprika mletá sladká, Paprika zelená, Petržel kořen, Rajčata, Slanina vepřová, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Skopové maso přední mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Skopový guláš sterilovaný postup přípravy receptu:
1 | Maso očistíme, opláchneme a pokrájíme na kostky. Uzenou slaninu nakrájíme na malé kostičky a rozehřejeme. Přidáme nasekanou cibuli, nakrájenou kořenovou zeleninu, zaprášíme paprikou a vložíme maso. Osolíme, opepříme a podusíme ve vlastní šťávě. Poté přidáme pokrájenou zelenou papriku a rajčata, dál dusíme do poloměkka. Mezitím občas promícháme a podlijeme. |
2 | Horký guláš rozdělíme do sklenic a ihned zavíčkujeme. Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 120 minut při mírném varu. Po vyjmutí necháme vychladnout a uložíme na temném a studeném místě. |
Poznámka
Skladujeme při teplotě cca 10 °C.