Jablečný křen nakládaný - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jablečný křen nakládaný
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 52744 |
Kategorie: | Ochucený ocet a oleje, hořčice |
Ingredience
750 g | Cukr krupice |
4 kg | Jablka |
300 g | Křen |
1 dl | Ocet jablečný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 89g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 383,7mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 40,5mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Jablka, Křen, Ocet jablečný mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jablečný křen nakládaný postup přípravy receptu:
1 | Jablka oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle. Křen omyjeme, oškrábeme a také nastrouháme na jemném struhadle. Obě suroviny dáme do misky, posypeme cukrem a promícháme. Směs ochutnáme a podle vlastní chuti dochutíme octem a pepřem. Potom ještě jednou promícháme. |
2 | Připraveným křenem naplníme skleničky. Zavíčkujeme je a odložíme na chladné místo. |