Křeník - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Křeník
Křeník
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 52747 |
Kategorie: | Dresinky |
Ingredience
60 g | Cukr krupice |
300 g | Křen |
40 ml | Ocet vinný |
1 dl | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 173,6mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 52,9mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Křen, Ocet vinný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Křeník postup přípravy receptu:
1 | Křen očistíme, oloupeme, nakrájíme na malé kousky, které mixérem rozmixujeme na hustou kaši. Přeložíme do misky, přilijeme ocet, olej a dobře promícháme. |
2 | Následovně podle vlastní chuti křen dochutíme cukrem, solí a pepřem. Ještě jednou dobře promícháme. Naplníme do připravených suchých skleníček. Zavíčkujeme je a odložíme na chladné místo. |
Poznámka
Podáváme jako přílohu k různým druhům grilovaného a vařeného masa.