Sušený celer - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sušený celer
Sušený celer
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 52751 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
3 kg | Celer bulvový |
2 dl | Ocet kvasný lihový |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 780,0mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,3mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sušený celer postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce s vodou přilijeme ocet a přivedeme k varu. Celer omyjeme, oloupeme a rozkrojíme na půlky, které vložíme do vřící vody. Povaříme přibližně 15 minut doměkka. Potom scedíme a necháme okapat, uschnout a vychladnout. |
2 | Potom celer nakrájíme na tenké plátky. Plátky celeru rozložíme na síto a na sluníčku sušíme asi 2 dny. Usušený celer pak jen krátce dosušíme v sušičce. |