Recept

Pečená jablka s šípkovým džemem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 52757
Kategorie: Ovocné dezerty

Ingredience

2 ks Cukr skořicový
8 ks Jablka
500 g Listové těsto
4 polévková lžíce Mandle
4 polévková lžíce Marmeláda šípková
80 g Poleva čokoládová
1 ks Vaječný bílek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 514 kcal
Kilojoule 2 149kJ
19% Sacharidy 69 g
34% Tuky 26 g
2% Sodík 31 mg
13% Bílkoviny 7 g

Pečená jablka s šípkovým džemem postup přípravy receptu:

1

Velká sladkokyselá jablka omyjeme, osušíme a oloupeme. Od stopek vykrojíme jadřince a vzniklé otvory naplníme šípkovou marmeládou.

2

Listové těsto na vále rozválíme na placku silnou asi 3 mm a nakrájíme ho na 8 čtverců. Do středu každého čtverce posadíme jablko, které jsme předtím obalili ve skořicovém cukru. Rohy těsta potřeme rozšlehaným bílkem a dobře je k sobě přitiskneme. Malou formičkou vykrojíme malá kolečka o průměru přibližně 5 cm. Z jedné strany je potřeme rozšlehaným bílkem a přitiskneme je navrch. Čtverce listového těsta se zabaleným jablkem potřeme bílkem, položíme je na plech vyložený pečícím papírem a dáme do předehřáté trouby péct. Pečeme při 180°C-190°C přibližně 20 minut dozlatova.

3

Upečená jablka polijeme rozehřátou čokoládovou polevou, posypeme oloupanými a nasekanými mandlemi a servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept