Jednoduchý recept

Sušené třešně

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 290 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 280 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 52760
Kategorie: Bonbony, čokolády, karamely

Ingredience

600 g Cukr krupice
20 g Cukr vanilka
4 kg Třešně
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 184 kcal
Kilojoule 770kJ
13% Sacharidy 46 g
1% Tuky 1 g
1% Sodík 16 mg
1% Bílkoviny 1 g

Sušené třešně postup přípravy receptu:

1

Zralé třešně omyjeme a necháme okapat. Naskládáme je na plech a v nahřáté troubě je při 60 stupňové teplotě necháme zavadnout. Ze zavadlých třešní zmáčknutí odstraníme pecky.

2

Do hrnce vlijeme vodu, přisypeme cukr krupici a vanilkový cukr. Za stálého míchání uvaříme sladký sirup. Vložíme do něj vypeckované třešně a za stálého míchání zahříváme přibližně 10 minut. Potom hrnec odstavíme ze sporáku a necháme na chladném místě celou noc chladit. Následovně hrnec se sirupem a třešněmi vrátíme na sporák a přivedeme k varu. Třešně scedíme, necháme okapat a rozložíme do elektrické sušárny. Při 60 stupních sušíme cca 4 hodiny, aby třešně byly vláčné a suché.

3

Vysušené třešně dáme do uzavíracích kuchyňských nádob, které udržujeme na suchém místě.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept