Teplý těstovinový salát s kuřecím masem a bylinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Teplý těstovinový salát s kuřecím masem a bylinkami
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 52761 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Citrony |
450 g | Kuřecí maso vařené |
60 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Pažitka |
250 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
2 kávová lžička | Sůl |
4 polévková lžíce | Sýr Parmezán |
350 g | Těstoviny Fusilli |
1 polévková lžíce | Tymián čerstvý |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 69g |
---|---|
Cholesterol | 94,9mg |
Draslík | 71,2mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,3mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Pažitka, Sůl, Sýr Parmezán, Tymián čerstvý, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí maso vařené, Máslo čerstvé, Smetana 33% (šlehačka), Těstoviny Fusilli mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Teplý těstovinový salát s kuřecím masem a bylinkami postup přípravy receptu:
1 | Podle návodu uvaříme v osolené vodě těstoviny, uvařené je přes cedník slijeme, propláchneme studenou vodou a odložíme. |
2 | Mezitím na malé kousky nakrájíme vařené kuřecí maso, nasekáme pažitku a čerstvý tymián a nahrubo nastrouháme sýr parmezán. Dále z citronu ostrouháme kůru a vymačkáme šťávu. |
3 | V kastrolku rozpustíme máslo, přidáme citrónovou šťávu a kůru. Přilijeme šlehačku, osolíme, zamícháme a přimícháme lžíci pažitky, tymián, těstoviny a kuřecí maso. Za občasného míchání necháme směs prohřát, pak ji rozdělíme na talíře. |
4 | Salát servírujeme posypaný strouhaným parmezánem a sekanou pažitkou. |