Estragonový ocet - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 5 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Estragonový ocet
Celkový čas: | 5 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 52764 |
Kategorie: | Ochucený ocet a oleje, hořčice |
Ingredience
20 g | Citronová kůra |
5 g | Estragon |
1 l | Ocet vinný červený |
Nutriční hodnoty jedné porce
1% Kalorie 21 kcal
Kilojoule 90kJ
0% Sacharidy 1 g
0% Tuky 0 g
0% Sodík 8 mg
0% Bílkoviny 0 g
Uhlovodany | 841,1mg |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 57,3mg |
Vláknina | 498,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,3mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Estragon, Ocet vinný červený mají zadané všechny známé hodnoty.
Estragonový ocet postup přípravy receptu:
1 | Vinný ocet vlijeme do lahve. Přidáme do ní omyté a nakrájené snítky estragonu. Nakonec vložíme omyté plátky citrónové kůry. |
2 | Naplněnou láhev uzavřeme a po třech dnech můžeme estragonový ocet používat. |
Poznámka
Estragonový ocet je vhodný na dochucení různých salátu.