Recept

Salát bramborový po švédsku

  • Švédsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (90%)
ID receptu: 52765
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

800 g Brambory
2 ks Červená řepa
1 ks Cibule
1 ks Cibule červená
2 ks Jablka
100 g Jogurt bílý
4 polévková lžíce Majonéza
6 polévková lžíce Masový vývar
2 ks Matjesy - filet
5 polévková lžíce Ocet bílý vinný
100 g Okurky nakládané
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
100 g Telecí pečeně
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 664 kcal
Kilojoule 2 777kJ
22% Sacharidy 81 g
37% Tuky 28 g
42% Sodík 849 mg
49% Bílkoviny 28 g

Salát bramborový po švédsku postup přípravy receptu:

1

Do vyššího hrnce vlijeme vodu a umístíme pařák. Přivedeme vodu v hrnci k varu a potom na pařák vložíme omyté brambory. Hrnec zakryjeme pokličkou a pak vaříme 35 - 45 minut, doba vaření závisí na velikosti brambor.

2

Uvařené brambory vyndáme a necháme je trochu zchladnout. Vlažné oloupeme a pokrájíme na tenké plátky.

3

Oloupeme cibuli a nakrájíme ji na malé kostičky. Cibulové kostičky vložíme k bramborovým plátkům.

4

Do hrnce vlijeme vývar a přivedeme k varu. Ztlumíme oheň a přilijeme do něj ocet a olej, osolíme a opepříme. Vývarem zalijeme plátky brambor a necháme alespoň 15 minut vychladnout a odležet. Je třeba, aby se vývar do brambor úplně vsákl.

5

V misce smícháme jogurt s majonézou, přidáme k bramborám a zlehka promícháme. Necháme alespoň 15 minut odležet.

6

Červenou řepu uvaříme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Jablka omyjeme, oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostky. Červenou cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Matjesy pokrájíme na nudličky, stejně tak vychladlou telecí pečeni. Vše přimícháme do brambor. Pokud je salát příliš suchý, přilijeme trochu nálevu z okurek. Necháme alespoň 15 minut odležet. Potom podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept