Ocet koprový - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ocet koprový
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 52771 |
Kategorie: | Ochucený ocet a oleje, hořčice |
Ingredience
0,5 ks | Cibule |
0,5 kávová lžička | Cukr krupice |
20 g | Kopr čerstvý |
1 l | Ocet kvasný lihový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 365,8mg |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 7,4mg |
Vláknina | 84,7mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,7mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cukr krupice, Kopr čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ocet koprový postup přípravy receptu:
1 | Cibuli oloupeme, nakrájíme na tenké prsteny a vložíme do lahve s octem. Vsypeme cukr, vložíme omytý a nakrájený kopr. Láhev uzavřeme a pár krát s ní protřepeme, aby se rozpustil cukr. |
2 | Koprový ocet udržujeme v kuchyni. Požijeme ho na dochucení salátů, hub na přípravu polévek a podobně. |