Jednoduchý recept

Salát bramborový s nakládanou okurkou a šunkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (90%)
ID receptu: 52775
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

800 g Brambory
1 ks Cibule
100 g Jogurt bílý
4 polévková lžíce Majonéza
6 polévková lžíce Masový vývar
5 polévková lžíce Ocet bílý vinný
3 ks Okurky nakládané
20 g Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
150 g Šunka od kosti
4 ks Vejce slepičí
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 446 kcal
Kilojoule 1 867kJ
10% Sacharidy 35 g
35% Tuky 26 g
191% Sodík 4 g
36% Bílkoviny 20 g

Salát bramborový s nakládanou okurkou a šunkou postup přípravy receptu:

1

Do vyššího hrnce vlijeme vodu a umístíme pařák. Přivedeme vodu v hrnci k varu a potom na pařák vložíme omyté brambory. Hrnec zakryjeme pokličkou a pak vaříme 35 - 45 minut, doba vaření závisí na velikosti brambor.

2

Uvařené brambory vyndáme a necháme je trochu zchladnout. Vlažné oloupeme a pokrájíme na tenké plátky.

3

Oloupeme cibuli a nakrájíme ji na malé kostičky. Cibulové kostičky vložíme k bramborovým plátkům.

4

Do hrnce vlijeme vývar a přivedeme k varu. Ztlumíme oheň a přilijeme do něj ocet a olej, osolíme a opepříme. Vývarem zalijeme plátky brambor a necháme alespoň 15 minut vychladnout a odležet. Je třeba, aby se vývar do brambor úplně vsákl.

5

V misce smícháme jogurt s majonézou, přidáme k bramborům a zlehka promícháme. Necháme alespoň 15 minut odležet.

6

Šunku od kosti nakrájíme na nudličky. Nakládané okurky pokrájíme na kostičky. Vejce uvaříme v osolené vodě natvrdo. Zchladíme je studenou vodou, oloupeme skořápku a nakrájíme na kostičky. Pokrájenou šunku, okurky a vejce přidáme do brambor a zlehka promícháme. Necháme alespoň 15 minut odležet.

7

Potom nasekáme nadrobno pažitku a posypeme s ní hotový salát.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept