Květáková polévka s tvarůžkovými knedlíčky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Květáková polévka s tvarůžkovými knedlíčky
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 52778 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
10 g | Kmín celý |
400 g | Květák |
30 g | Máslo bylinkové |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
60 g | Mrkev kořen |
1 dl | Smetana 12% (konzumní) |
8 g | Sůl |
1,5 l | Voda pitná |
Na knedlíčky | |
---|---|
50 g | Máslo čerstvé |
50 g | Petržel - nať |
20 g | Strouhanka |
5 g | Sůl |
100 g | Tvarůžky olomoucké malé |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 86,3mg |
Draslík | 470,3mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 71,6mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 42,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kmín celý, Květák, Sůl, Voda pitná, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo bylinkové, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Smetana 12% (konzumní), Máslo čerstvé, Petržel - nať, Tvarůžky olomoucké malé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Květáková polévka s tvarůžkovými knedlíčky postup přípravy receptu:
1 | Květák rozkrojíme napůl a spolu s mrkví nakrájenou na kolečka uvaříme doměkka v osolené vodě s kmínem. Vařený květák vyjmeme, jen několik růžiček rozmačkáme vidličkou a vrátíme do polévky. Polévku zahustíme světlou jíškou usmaženou z másla a mouky, krátce povaříme a zjemníme smetanou. Ze strouhanky, soli, másla, nastrouhaných tvarůžků a vejce vytvoříme vláčné těsto, z něhož v dlaních vytvarujeme malé kulaté knedlíčky. Ty povaříme 4 minuty v polévce na mírném ohni a do odstavené polévky nasypeme nasekanou petrželovou nať. |