Jednoduchý recept

Mangový krém na zmrzliny

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (98%)
ID receptu: 52780

Ingredience

2 kávová lžička Citronová šťáva
80 g Cukr krupice
1 ks Mango
250 ml Smetana 33% (šlehačka)
100 ml Voda pitná
250 ml Víno bílé
1 balení Želatina čirá

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 182 kcal
Kilojoule 763kJ
4% Sacharidy 16 g
14% Tuky 11 g
0% Sodík 3 mg
1% Bílkoviny 1 g

Mangový krém na zmrzliny postup přípravy receptu:

1

Vykrojíme dužinu z manga a vložíme ji spolu s cukrem, citronovou šťávou a vínem do mixéru. Pořádně zamícháme, aby nezůstaly v krému hrudky cukru.

2

6 lžic dáme stranou, zbytek přelijeme do misky. Želatinu smícháme s vodou dle návodu, přidáme do mísy a dáme do chladu. Mezitím si vyšleháme šlehačku a ještě než nám krém v míse úplně ztuhne, vmícháme šlehačku do směsi v misce.

3

Necháme vše 15 minut odležet v ledničce, poté ztuhlou směs dáme na talíř a zalijeme ji směsí z mixéru, kterou jsme si na úvod dali stranou.

Poznámka

Můžeme podávat spolu s ovocnou zmrzlinou. Množství vody na přípravu želatiny je pouze orientační - vždy se řiďte návodem na jejím obalu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept