Mušle s pórkem a smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mušle s pórkem a smetanou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 52781 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
30 g | Máslo čerstvé |
400 g | Mušle svatojakubské |
20 g | Olej olivový extra panenský |
30 ml | Pastis |
1 g | Pepř černý mletý |
200 g | Pórek |
100 ml | Smetana 16% (pochoutková) |
6 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 79,0mg |
Draslík | 712,6mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,0mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mušle svatojakubské, Olej olivový extra panenský, Pastis, Pepř černý mletý, Pórek, Smetana 16% (pochoutková) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mušle s pórkem a smetanou postup přípravy receptu:
1 | Maso z mušlí osolíme, pórek nakrájíme na tenká kolečka a v pánvi ho na másle osmahneme. Poté ho zakápneme likérem pastis, necháme odpařit, přilijeme smetanu, osolíme, opepříme a dusíme asi 10 minut do zhoustnutí. V jiné pánvi na rozpáleném oleji osmažíme maso z mušlí dozlatova. |
2 | Maso z mušlí upravíme na talíře, přelijeme pórkovou omáčkou a podáváme. |