Jednoduchý recept

Houby naložené v octě

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 52782

Ingredience

3 ks Cibule
3 kg Houby čerstvé
3 špetka Sůl
3,5 l Voda pitná
Nálev
20 g Bobkový list
40 g Cukr krupice
20 g Nové koření celé
2,7 dl Ocet kvasný lihový
20 g Pepř černý celý
30 g Sůl
8 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 168 kcal
Kilojoule 703kJ
7% Sacharidy 27 g
3% Tuky 2 g
65% Sodík 1 g
29% Bílkoviny 16 g

Houby naložené v octě postup přípravy receptu:

1

Nejdříve připravíme nálev: do hrnce vlijeme vodu, přilijeme ocet, přisypeme cukr a dobře promícháme. Do nálevu ještě vložíme bobkový list, nové koření a nakonec pepř a sůl. Vše přivedeme k varu a povaříme ještě 8 minut a odstavíme ze sporáku.

2

Důkladně očištěné houby nakrájíme, omyjeme a povaříme je v mírně osolené vodě. Vaříme 7 minut. Potom je scedíme, propláchneme je vícekrát pod studenou vodou a necháme houby okapat. Do okapaných hub vmícháme oloupanou a na tenké proužky nakrájenou cibuli.

3

Okapané houby spolu s cibulí rozdělíme do připravených skleníček. Zalijeme vlažným nálevem a ihned je víčky uzavřeme. Zavíčkované skleníčky naskládáme do zavařovacího hrnce a při 80 stupních sterilizujme 30 minut.

4

Sklenice se sterilizovanými houbami vybereme z hrnce, necháme vychladnout a uskladníme na studeném místě.

Poznámka

Takto připravené houby použijeme jako přílohu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept