Hovězí svíčková na žampionech - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí svíčková na žampionech
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 52783 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Cibule |
15 ml | Citronová šťáva |
15 g | Hořčice |
300 g | Hovězí svíčková |
30 g | Máslo čerstvé |
25 ml | Olej olivový extra panenský |
1 g | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel kudrnka |
20 g | Protlak rajčatový |
80 ml | Smetana 16% (pochoutková) |
8 g | Sůl |
200 g | Žampiony - sterilované |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 101,0mg |
Draslík | 796,9mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 2,5mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,5mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová šťáva, Hovězí svíčková, Sůl, Žampiony - sterilované mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Máslo čerstvé, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Protlak rajčatový, Smetana 16% (pochoutková) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí svíčková na žampionech postup přípravy receptu:
1 | Cibuli nakrájíme nadrobno, zpěníme na másle, přidáme okapané plátky nakládaných žampionů, podle chuti osolíme, opepříme a dusíme doměkka. |
2 | Maso nakrájíme na tenčí plátky, v pánvi na rozpáleném oleji osmažíme z obou stran dozlatova. K masu přidáme cibuli s žampiony, zakápneme citronovou šťávou, přidáme hořčici, rajčatový protlak, krátce orestujeme a přilijeme smetanu. Provaříme, promícháme a odstavíme. |
3 | Pokrm rozdělíme na talíře, ozdobíme snítkou petrželky a podáváme. |