Jednoduchý recept

Hovězí svíčková na žampionech

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 52783

Ingredience

100 g Cibule
15 ml Citronová šťáva
300 g Hovězí svíčková
15 g Hořčice
30 g Máslo čerstvé
25 ml Olej olivový extra panenský
1 g Pepř černý mletý
20 g Petržel kudrnka
20 g Protlak rajčatový
80 ml Smetana 16% (pochoutková)
8 g Sůl
200 g Žampiony - sterilované

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 557 kcal
Kilojoule 2 331kJ
5% Sacharidy 16 g
43% Tuky 32 g
103% Sodík 2 g
67% Bílkoviny 38 g

Hovězí svíčková na žampionech postup přípravy receptu:

1

Cibuli nakrájíme nadrobno, zpěníme na másle, přidáme okapané plátky nakládaných žampionů, podle chuti osolíme, opepříme a dusíme doměkka. Maso nakrájíme na tenčí plátky, v pánvi na rozpáleném oleji maso osmažíme z obou stran dozlatova. K masu přidáme cibuli s žampiony, zakápneme citronovou šťávou, přidáme hořčici, rajčatový protlak, krátce orestujeme a přilijeme smetanu. Provaříme, promícháme a odstavíme.

2

Pokrm rozdělíme na talíře, ozdobíme snítkou petrželky a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept