Salát s pečenými jehněčími kotletami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát s pečenými jehněčími kotletami
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 52784 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
5 polévková lžíce | Černucha |
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 polévková lžíce | Garam masala |
12 ks | Jehněčí kotlety |
125 ml | Jogurt bílý |
2 kávová lžička | Kmín římský |
2 kávová lžička | Koriandr mletý |
0,5 kávová lžička | Kurkuma |
0,5 kávová lžička | Muškátový květ |
3 polévková lžíce | Ocet vinný |
2 polévková lžíce | Olej arašídový (podzemnicový) |
0,5 kávová lžička | Olej sezamový |
0,5 kávová lžička | Pepř cayenský |
0,5 kávová lžička | Pepř černý celý |
70 g | Salát kadeřavý |
70 g | Salát Polníček |
70 g | Salát Rosso |
4 ks | Šalotka |
10 polévková lžíce | Sezam - semena |
250 g | Špenát listový čerstvý |
2 kávová lžička | Sůl |
1 polévková lžíce | Voda pitná |
20 g | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 135,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,8mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová šťáva, Jehněčí kotlety, Jogurt bílý, Kmín římský, Koriandr mletý, Kurkuma, Muškátový květ, Ocet vinný, Olej arašídový (podzemnicový), Olej sezamový, Pepř cayenský, Pepř černý celý, Salát Rosso, Šalotka, Sezam - semena, Špenát listový čerstvý, Sůl, Voda pitná, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Černucha, Garam masala, Salát kadeřavý, Salát Polníček mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát s pečenými jehněčími kotletami postup přípravy receptu:
1 | Nejprve připravíme marinádu. Do mixeru vlijeme jogurt s vodou a citrónovou šťávou, přidáme nadrobno pokrájenou cibuli se zázvorem a mletým koriandrem, garam masalu, muškátový květ, celý pepř a lžičku soli, dále umletý římský kmín, cayenský pepř a kurkumu. Vše umixujeme na hladkou směs, kterou nalijeme na kotlety. Maso otočíme, aby bylo marinádou obaleno po obou stranách, mísu přikryjeme a maso necháme nejméně 48 hodin v chladnu marinovat. |
2 | Troubu předehřejeme na 200°C. V hlubokém širokém talíři smícháme sezamová semínka s černuchou a v nich postupně obalíme kotlety, vyjmuté z marinády a trochu okapané. Obalené kotlety poklademe na pekáč vyložený pečícím papírem a v předehřáté troubě pečeme asi 10 minut. Mají-li raději kotlety více propečené, pečeme je 12-15 minut. |
3 | Mezitím připravíme salát. Listy mladého špenátu, salátu Rosso, polníčku a kadeřavého salátu omyjeme, osušíme a ve větší míse je promícháme se šalotkou, nakrájenou na plátky. Dále ušleháme ocet a arašídový olej se solí, mletým pepřem sezamovým olejem. Směs nalijeme na salát, dobře promícháme, aby listy byly dobře obaleny a hotový základ rozdělíme na talíře. |
4 | Na každý talíř se salátem položíme dvě pečené kotlety a servírujeme. |