Jednoduchý recept

Pálivá tykev

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 52787
Kategorie: Ostatní

Ingredience

2 kostka Bujón hovězí
6 stroužek Česnek
5 ks Cibule
3 kávová lžička Deko
2 ks Feferony
0,5 polévková lžíce Kari koření
1 dl Olej slunečnicový
70 ml Omáčka sójová
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
100 g Protlak rajčatový
2 kávová lžička Sůl
2 kg Tykev

Nutriční hodnoty jedné porce

4% Kalorie 84 kcal
Kilojoule 350kJ
4% Sacharidy 16 g
2% Tuky 1 g
32% Sodík 642 mg
8% Bílkoviny 4 g

Pálivá tykev postup přípravy receptu:

1

Tykev rozkrojíme a tvrdou dužinu nakrájíme na malé kousky. Cibuli s česnekem oloupeme a spolu s feferonkou zbavenou jádřinců nakrájíme na tenké proužky.

2

V pánvi rozehřejeme olej a přidáme cibuli, kterou zpěníme. Potom vložíme česnek, feferonky a nakrájenou tykev. Ještě přidáme rajčatový protlak, sójovou omáčku, bujon a kari koření. Všechny suroviny dobře promícháme a pod poklicí, za občasného promíchání směs dusíme 35-40 minut. Před dokončením dušení směs ochutnáme, podle vlastní chutě přidáme sůl, pepř, přisypeme Deko a povaříme ještě přibližně 8 minut.

3

Připravené sklenice naplníme hotovou směsi, zavíčkujeme a naskládáme do zavařovacího hrnce, kde je při teplotě 80°C sterilizujeme 15 minut.

4

Skleničky vyndáme z hrnce, necháme vychladnout a uskladníme na studeném místě.

Poznámka

Pálivou tykev použijeme jako studenou přílohu k pečenému masu. Můžeme také použit na vaření různých omáček.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept