Směs listových salátů s osmaženým tuňákem a křupinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Směs listových salátů s osmaženým tuňákem a křupinkami
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 52789 |
Kategorie: | Teplé saláty |
Ingredience
4 polévková lžíce | Černucha |
1 ks | Chilli paprička |
150 g | Hrachové lusky |
100 g | Kukuřice cukrová |
4 polévková lžíce | Limetková šťáva |
2 polévková lžíce | Ocet rýžový |
1,5 polévková lžíce | Olej arašídový (podzemnicový) |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 polévková lžíce | Olej sezamový |
3 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
2 polévková lžíce | Omáčka sójová |
3 polévková lžíce | Pažitka |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
4 polévková lžíce | Pomerančová šťáva |
50 g | Salát kadeřavý |
50 g | Salát listový Dubáček |
50 g | Salát Polníček |
50 g | Salát římský |
50 g | Salát Rosso |
8 ks | Šalotka |
4 polévková lžíce | Sezam - semena |
2 kávová lžička | Sůl |
80 g | Těsto Wonton |
150 g | Tuňák obecný |
1 polévková lžíce | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 87g |
---|---|
Cholesterol | 16,1mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 8g |
Vitamín B6 | 1,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 70,7mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli paprička, Hrachové lusky, Kukuřice cukrová, Limetková šťáva, Olej arašídový (podzemnicový), Olej sezamový, Olej slunečnicový, Pažitka, Pomerančová šťáva, Salát římský, Salát Rosso, Šalotka, Sezam - semena, Sůl, Tuňák obecný, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Černucha, Ocet rýžový , Olej olivový, Omáčka sójová, Pepř černý mletý, Salát kadeřavý, Salát listový Dubáček, Salát Polníček, Těsto Wonton mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Směs listových salátů s osmaženým tuňákem a křupinkami postup přípravy receptu:
1 | Nejprve připravíme dresink. V misce smícháme nasekanou čerstvou pažitku se solí, mletým pepřem a nastrouhaným čerstvým zázvorem. Přilijeme rýžový ocet, sójovou omáčku, olivový a sezamový olej, pomerančovou a limetkovou šťávu a vše dohromady ušleháme. |
2 | Ve wok pánvi rozehřejeme lžíci slunečnicového oleje, přidáme na plátky nakrájené malé šalotky, nasekanou červenou chilli papričku, mladé hráškové lusky zbavené stopek a špiček a mladou cukrovou kukuřici. Směs při vysoké teplotě restujeme 3 minuty, až zelenina zkřehne. Horkou směs vysypeme do mísy, přelijeme ji asi čtvrtinou dresinku a odložíme. |
3 | V hlubokém širokém talíři smícháme sezamová a černuchová semínka a v nich postupně obalíme po obou stranách osolené a opepřené plátky tuňáka. Semena na rybu přitlačíme, aby dobře držela. Do pánve, ve které jsme restovali zeleninu, přidáme 2 lžíce slunečnicového oleje, který zahřejeme na vysokou teplotu. Vložíme obalené rybí plátky a prudce je po obou stranách osmažíme. Když je ryba měkká, přemístíme ji na kuchyňské prkénko a vychladlou ji pak ostrým nožem nakrájíme na úzké proužky. |
4 | Nakonec připravíme křupinky. Placičky z těsta wonton nakrájíme na tenké proužky, které v pánvi na rozpáleném arašídovém oleji osmažíme. Když proužky dostanou zlatohnědou barvu, z pánve je vyjmeme, necháme okapat a podle chuti osolíme. |
5 | Opraný a na listy rozebraný římský salát smícháme s listy kadeřavého salátu, salátem Dubáčkem, Polníčkem, Rosso a s orestovanou zeleninovou směsí v míse, přidáme zbytek dresinku a vše dobře promícháme. Podle chuti ještě přisolíme a připepříme. Salátový základ rozdělíme na talíře a poklademe proužky smaženého tuňáka. |
6 | Hotový salát servírujeme posypaný osmaženými křupinkami. |