Kachní prsa s pomerančem a medem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kachní prsa s pomerančem a medem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 52791 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
300 g | Kachní prsa |
40 g | Med včelí |
25 ml | Ocet vinný |
25 ml | Olej olivový extra panenský |
1 g | Pepř černý mletý |
40 g | Pomeranče |
40 ml | Pomerančová šťáva |
8 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 115,5mg |
Draslík | 495,5mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 85,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,7mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Med včelí, Ocet vinný, Pomeranče, Pomerančová šťáva, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kachní prsa, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kachní prsa s pomerančem a medem postup přípravy receptu:
1 | Kachní prsa lehce naklepeme, osolíme, opepříme a v pánvi na rozpáleném oleji usmažíme z obou stran dozlatova. |
2 | Do rendlíku nalijeme med, ocet, pomerančovou šťávu, přivedeme k varu a povaříme dohusta. |
3 | Kachní prsa v pánvi odstavíme z ohně, zakryjeme pokličkou a necháme 3 minuty dojít. Maso upravíme na talíře, doplníme plátky pomeranče a přelijeme medovou omáčkou. |
Poznámka
1