Kachní prsa s mangem v salátové směsi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kachní prsa s mangem v salátové směsi
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 52792 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
125 g | Hrachové lusky |
225 g | Kachní prsa |
3 polévková lžíce | Koriandr čerstvý |
1 polévková lžíce | Limetková šťáva |
1 ks | Mango |
1 kávová lžička | Med včelí |
3 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
2 kávová lžička | Olej sezamový |
0,5 kávová lžička | Pepř černý celý |
65 g | Roketa |
160 g | Šalotka |
65 g | Špenát listový čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 44g |
---|---|
Cholesterol | 86,6mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 6g |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 83,9mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hrachové lusky, Koriandr čerstvý, Limetková šťáva, Mango, Med včelí, Olej sezamový, Pepř černý celý, Šalotka, Špenát listový čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kachní prsa, Olej olivový extra panenský, Roketa mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kachní prsa s mangem v salátové směsi postup přípravy receptu:
1 | Velké mango oloupeme, vypeckujeme a dužinu nakrájíme na kostičky. Lusky cukrového hrášku zbavené stopek a špiček nasekáme na malé kousky, našikmo pokrájíme střední oloupané šalotky, nasekáme čerstvý koriandr a umeleme pepř. |
2 | Do salátové mísy vložíme kostičky manga, přidáme opláchnutou roketu, listy mladého špenátu, pokrájené hráškové lusky, šalotku a dobře promícháme. |
3 | Na dresink v misce šleháme panenský olivový olej s medem, limetkovou šťávou, umletým pepřem a 2 lžícemi sekaného koriandru, až se všechny součásti dobře spojí. |
4 | Kachní prsa zbavená kůže nakrájíme na proužky, které ve wok pánvi při vysoké teplotě na rozehřátém sezamovém oleji smažíme za stálého míchání 4-5 minut, až zkřehnou. |
5 | Opečené kachní proužky přidáme k salátu s mangem, přelijeme dresinkem a dobře vše promícháme. |
6 | Hotový salát rozdělený na talíře servírujeme ozdobený zbylým nasekaným koriandrem. |